Loading...
You are here:  Home  >  ΓΛΥΚΑ  >  Current Article

Εκμέκ με καταϊφι

    Print       Email

ekmek-me-kataifi-chefoulis.gr_

Υλικά

Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 700 γρ
  • Νερό 800 ml
  • Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Για την κρέμα
  • Ζάχαρη 400 γρ
  • Γάλα 1 λίτρο
  • Νερό 270 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 12 κουταλιές σούπας
  • Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας
  • Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
  • Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Για την βάση
  • Καταϊφι 400 γρ
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Για την σαντιγί
  • Κρέμα γάλακτος 330 ml
  • Άχνη ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού

Οδηγίες

Για το σιρόπι : Βράζουμε για 20 λεπτά το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Για την βάση : Ξεφτίζουμε το καταΐφι, λιώνουμε το βούτυρο και το…

    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Τσούρος (Churros) με σάλτσα σοκολάτας

Read More →