Loading...
You are here:  Home  >  ΖΥΜΑΡΙΚΑ  >  Current Article

Ζυμαρικά φούρνου τυλιγμένα με μελιτζάνα

    Print       Email
recipe_main_zymarika_fournou_tyligmena_me_melitzana
Συστατικά
  • ελαιόλαδο για το ταψάκι
  • ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 2 κ.σ. επιπλέον
  • 500 γρ μοσχαρίσιο λιπαρό κιμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 800 γρ σάλτσα ντομάτας έτοιμη
  • 500 γρ κοντά ζυμαρικά (πέννες)
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • έξτρα 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Λαδώνουμε τη βάση και τα πλάγια μιας φόρμας 28 εκ με αποσπώμενη βάση.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με 2 κ.σ. παρμεζάνα και με το μείγμα αυτό “αλευρώνουμε” το εσωτερικό της φόρμας. Αδειάζουμε και πετάμε αυτά που περισσεύουν μέσα από τη φόρμα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι που το καίμε σε πολύ δυνατή φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον κιμά.
  • Σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά, προσθέτουμε το…
    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Φιογκάκια με σπανάκι στον φούρνο

Read More →