Loading...
You are here:  Home  >  ΓΛΥΚΑ  >  Current Article

Κέικ Με τριαντάφυλλο Και Σοκολάτα

    Print       Email

20160310_120301-637x358

Υλικά

Για το κέικ

400 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια

1 σφηνάκι λικέρ ή σιρόπι τριαντάφυλλο ή ροδόνερο

3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

250 γρ. αληθινό βούτυρο αγελάδος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου

5 αβγά

11/2 φλ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 βανίλιες

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μους-γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

350 ml κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά

2 κ.σ. λικέρ τριαντάφυλλο ή ροδόνερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε μπεν-μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, τα αβγά με τo βούτυρο (10 λεπτά).

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα, στη συνέχεια τη βανίλια, το αλεύρι και τη μπέικιν σταδιακά, μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.

Χωρίζουμε το μείγμα, αδειάζοντας το μισό σε άλλο μπολ. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το…

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ..

    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Κουρκουμπίνια

Read More →