Loading...
You are here:  Home  >  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  >  Current Article

Καλαμάρι γεμιστό

    Print       Email
recipe_main_akis_petretzikis_kalamari
Συστατικά

Για το λαδόλεμονο

  • 1 κ. σ. μέλι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • χυμό και ξύσμα απο 2 λάιμ
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • ½ τσίλι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
  • φέτες λάιμ

Για τα καλαμάρια

  • 4 καλαμάρια (200 γρ. το ένα)
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
  • ½ σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 50 ml ούζο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • θυμάρι ψιλοκομμένο
  • λαδολέμονο για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το λαδολέμονο

  • Ψιλοκόβουμε το τσίλι και τον κόλιανδρο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό απο το λάιμ.
  • Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μειγμα και σιγά σιγά ρίχνουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Διορθώνουμε αλατοπιπερώνοντας. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το τσίλι. Αν σφίξει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε.

Για τα καλαμάρια

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια από τα καλαμάρια. Κόβουμε και το εσωτερικό μέρος από…
    Print       Email

You might also like...

Μύδια αχνιστά με κάρυ

Read More →