Loading...
You are here:  Home  >  ΖΥΜΑΡΙΚΑ  >  Current Article

Καλαμαράκια γιουβέτσι

    Print       Email

kalamarakia-giouvetsi-chefoulis.gr_

Υλικά

  • Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Ντοματάκι 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας
  • Μοσχοκάρυδο 2 κόκκους
  • Δάφνη 1 φύλλο
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Νερό 4 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κριθαράκι μέτριο 500 γρ

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το..

    Print       Email

You might also like...

Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού

Read More →