
Υλικά:
Για 4 – 6 άτομα
- 8 – 10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
- Για τη σάλτσα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
- χυμός από ½ λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 1 ματσάκι μυρώνια (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί και τα υγρά τους από το τρίψιμο. Στύβω τα..