Loading...
You are here:  Home  >  ΓΛΥΚΑ  >  Current Article

Κουρκουμπίνια

    Print       Email

kourkoumpinia-chefoulis.gr_

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
  • Καλαμποκέλαιο 100 – 150 ml περίπου για άλειμμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 350 γρ
  • Νερό 350 ml
  • Κανέλα 1 ξυλάκι
  • Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του
Για την επικάλυψη με σοκολάτα
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
  • Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
  • Γάλα 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη,το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ραντίζουμε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλουμε. Ραντίζουμε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνουμε λίγο τα φύλλα και τυλίγουμε σε…

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ..

    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Κέικ Με τριαντάφυλλο Και Σοκολάτα

Read More →