Loading...
You are here:  Home  >  ΣΟΥΠΕΣ  >  Current Article

Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα

    Print       Email

recipe-onion-soup-with-gruyere-Crete_min

Υλικά

  • 8 μεγάλα κρεμμύδια (άσπρα ή κίτρινα) σε χοντρές φέτες
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
  • 3 φλ. νερό
  • ½ φλ. κονιάκ
  • 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
  • ½ lt. ζωμός μοσχαρίσιος
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα
  • 400 γρ. Χωριό γραβιέρα  ώριμη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια στο βούτυρο, περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Μεταφέρουμε τα…

    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Φακές σούπα

Read More →