Loading...
You are here:  Home  >  ΠΙΤΕΣ/ΖΥΜΕΣ  >  Current Article

Λαδόψωμο

    Print       Email
ladopsomo
Υλικά
  • 600 γρ. αλεύρι κίτρινο, από σκληρό σιτάρι
  • 30 γρ. νωπή μαγιά
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • περίπου 400 ml νερό, χλιαρό (περίπου στους 30° C. αν δεν έχουμε θερμόμετρο, θα δοκιμάσουμε με το δάχτυλό μας – θα πρέπει να είναι ζεστό, χωρίς να μας καίει)
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, προαιρετικά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C για περίπου 15 λεπτά. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τη μαγιά με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, προσθέτουμε 100 ml από το νερό και 3 κουτ. σούπας από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής, πηχτός χυλός. Σβήνουμε το…

    Print       Email

You might also like...

Λουκουμάδες με δύο υλικά

Read More →