
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι κίτρινο, από σκληρό σιτάρι
- 30 γρ. νωπή μαγιά
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 40 ml ελαιόλαδο
- περίπου 400 ml νερό, χλιαρό (περίπου στους 30° C. αν δεν έχουμε θερμόμετρο, θα δοκιμάσουμε με το δάχτυλό μας – θα πρέπει να είναι ζεστό, χωρίς να μας καίει)
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι, προαιρετικά
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C για περίπου 15 λεπτά. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τη μαγιά με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, προσθέτουμε 100 ml από το νερό και 3 κουτ. σούπας από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής, πηχτός χυλός. Σβήνουμε το…