Loading...
You are here:  Home  >  ΖΥΜΑΡΙΚΑ  >  Current Article

Μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ

    Print       Email

makaronia-fournou-me-mpesamel-chefoulis.gr_

Υλικά

  • Μακαρονάκι κοφτό 250-300 γρ
  • Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες
  • Τυρί τσένταρ 4 φέτες για τοστ
  • Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 – 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κάρυ στην μύτη του κουταλιού
  • Ψωμί για τοστ 3-4 φέτες
  • Ελαιόλαδο λίγο προαιρετικά
Για την μπεσαμέλ
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Γάλα 300 ml

Οδηγίες

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τις φέτες ψωμιού για τοστ μαζί με την παρμεζάνα και τις φέτες τσένταρ , το θυμάρι και το κάρυ. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε το γάλα να βράσει όχι πολύ ίσα να ζεσταθεί. Σε μια..

    Print       Email

You might also like...

Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού

Read More →