Loading...
You are here:  Home  >  ΓΛΥΚΑ  >  Current Article

Σιμιγδαλένιος χαλβάς βουτύρου με μήλο, κανέλα και καρύδια

    Print       Email

halvas-voutirou1edited

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2  φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μήλα πολτοποιημένα χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια τους (1 ½ μήλο περίπου)
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια

Για τη διακόσμηση

  • 1 μήλο σε φέτες
  • ελάχιστη κανέλα
  • λίγα επιπλέον καρύδια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το…
    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Read More →