Loading...
You are here:  Home  >  ΓΛΥΚΑ  >  Current Article

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

    Print       Email

tsoureki-gemisto-me-sokolata-chefoulis.gr_

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)
  • Νωπή μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
  • Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 400 γρ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
  • Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γάλα χλιαρό 3 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την γέμιση
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 60-70 ml
  • Μέλι 1 κουταλιά σούπας
Για την επικάλυψη
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 375 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 250 ml
  • Μέλι 1 1/2 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

Για την ζύμη : Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε στο μπλέντερ το ξύσμα, το μαχλέπι, την μαστίχα και 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε το νερό χλιαρό και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και…

    Print       Email
  • loading...

You might also like...

Κουρκουμπίνια

Read More →