Loading...
You are here:  Home  >  ΚΡΕΑΤΙΚΑ  >  Current Article

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανο

    Print       Email
xoirines-mprizoles-me-ginger
Υλικά
  • 6 χοιρινές μπριζόλες, από τα πλευρά (πάχους περίπου 2 – 2,5 εκ.)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 300 ml λευκό, ξηρό κρασί ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
  • 5 κλωνάρια φρέσκο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο (ή, αν δεν βρούμε, 1 κουτ. σούπας ξερά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Μαρινάρισμα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό σκεύος και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες. Τις γυρίζουμε να βραχούν παντού. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο…

    Print       Email

You might also like...

Μπριζόλες λεμονάτες φούρνου

Read More →